Tour of Bihor


                                                                Tour of Bihor
    21 de echipe din World Tour, Professional Continental și Continental provenite din Australia, Austria, Belarus, Brunei, Italia, Kazakhstan, Paraguay, Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Ucraina, Ungaria se vor întrece pentru puncte UCI de care au nevoie pentru calificările de la Jocurile Olimpice 2020, cele 5 tricouri puse în joc, titlul de cea mai bună echipă și premii în valoare totală de 10.095 euro.
    
Prima etapă, cu start vineri 7 iunie, va fi destinată sprinterilor, cu un tur care înconjoară județul Bihor, cu startul și finalul în Piața Unirii. Traseul este Oradea, Les, Salonta, Ciumengiu, Petid, Ginta, Hidișelu de Sus, Oradea și va avea o distanță de 163 de kilometri.
Turul Ciclist al Bihorului va continua cu semietapele 2A – contratimp individual, traseu Str. Matei Basarab, Str. Sucevei, Str. Avram Iancu – 2 km – și 2B – cățărare (Oradea, Osorhei, Alesd, Borod, Bratca, Damis, Beiuș, Sudrigiu, Padiș – 156 km), cele care practic vor stabili clasamentul general al competiției cel mai probabil, cu finish în cățărare la Padiș. Ambele semietape vor avea loc sâmbătă, 8 iunie.
 
Ultima zi a turului, duminică 9 iunie, va începe și se va încheia în Oradea, Piața Unirii. Traseu: Oradea, Osorhei, Alesd, Pădurea Neagră, Popești, Suplacu de Barcău, Balc, Marghita, Săcueni, Diosig, Oradea – 183 km. Tot aici va avea loc și festivitatea de premiere, sub îndrumarea celor doi comentatori cunoscuți deja publicului orădean – Alex Ciocan, fondatorul Road Grand Tour și Memo Sebastian Vrânceanu, realizator și prezentator la Radio Guerrilla.
Să nu uităm că Turul Bihorului este și etapă Road Grand Tour, astfel încât aproximativ 250 de cicliști amatori se vor alătura cursei. Ei vor avea de parcurs un total de 104km, din care  80 km de plat sau ușor vălurit, după care urmează asaltul final al muntelui, de încă 1h-1h30. Ultimii 11 km au o pantă medie de 8%. Se ajunge tot la Cabana Padiș, acolo unde ajung și echipele profesioniste. Sportivii Road Grand Tour vor beneficia de același suport (arbitri, caravană auto, motoriști pentru siguranță etc.) ca și cicliștii profesioniști.
Și în 2019 se va organiza cursul de educație rutieră “Micul Velo Rutier” (vineri – 7 iunie și sîmbătă – 8 iunie începând cu ora 17.00 și duminică, 9 iunie, începând cu ora 10.00), curs defășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și concursul “Micul Velo Rutier – Racing Kids” (duminică, 9 iunie, ora 12.00; înscrierile se fac la fața locului începând cu ora 10.00 și sunt gratuite). Acesta din urmă este destinat copiilor din următoarele categorii de vârstă: 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani. Copiii vor fi punctați pentru fairplay și respectarea regulilor de circulație pe bicicletă. Toți participanții vor fi premiați și vor fi chemați pe scenă unul câte unul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum Sa Calculezi Cotorul Unei Carti

Pastele In Timpul Pandemiei

Cum sa folosesti classroom si ce benefici ai